Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
prezesek Major

|
Wysłany: 28 Sty 2006 11:21 am Temat postu: |
|
|
CZYżBY KPT .LIPINSKI ZOSTAł KOMANDOSEM  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysy_267 Kapitan

|
Wysłany: 29 Sty 2006 05:21 pm Temat postu: |
|
|
Taaaak, doskonale pamiętam te stwierdzenie kpt Lipińskiego : "co jest orzeszku"
Udało mi się kiedyś na jakiś konkurs plastyczny "popełnić" karykaturę p. kapitana z tym właśnie powiedzeniem  _________________ rocznik '77, klasa"A" |
|
Powrót do góry |
|
 |
prezesek Major

|
Wysłany: 30 Sty 2006 12:51 pm Temat postu: |
|
|
lysy_267 napisał: | Taaaak, doskonale pamiętam te stwierdzenie kpt Lipińskiego : "co jest orzeszku"
Udało mi się kiedyś na jakiś konkurs plastyczny "popełnić" karykaturę p. kapitana z tym właśnie powiedzeniem  |
a z tej strony artystycznej to kolegi nie znałem ale pamiętam bo raz nawet przyszliśmy do szkoły jak zaczynała sie nasza epopeja w olw
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysy_267 Kapitan

|
Wysłany: 01 Lut 2006 10:48 am Temat postu: |
|
|
Odnośnie naszej epopei, to nie wszyscy (niestety) mieli okazję być w OLW aż do końca nauki - nie mówię o przymusowych relegowaniach, tylko o sytuacji rozwiązania szkoły po III klasie ...  _________________ rocznik '77, klasa"A" |
|
Powrót do góry |
|
 |
prezesek Major

|
Wysłany: 01 Lut 2006 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Swięta prawda nieżle nas potraktowali
to że rozwiązali liceum to była straszna porazka ze strony monu
wstyd bo na egzaminach dawali aż 2 pkt za to że niby z olw  |
|
Powrót do góry |
|
 |
prezesek Major

|
Wysłany: 01 Lut 2006 02:40 pm Temat postu: |
|
|
a kto pamięta suchy prowiant na drogę jak jeżdziliśmy do domu
te konserwy to były czasy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Didek Major

|
Wysłany: 01 Lut 2006 02:52 pm Temat postu: |
|
|
A Sucharki
Najlepsze były z Dżemem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jurek 19732 Starszy Chorąży

|
Wysłany: 04 Lut 2006 10:09 pm Temat postu: Panie Kapitanie,pusc nas do domu |
|
|
chlopaki ,a pamietacie jak byly sciepy i facet przywozil wideo wyla na pietra i do samego rana ogladanie.... to byly czasy.ziutek 1988-1990a potem schwz Nalazki 1990-1993  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paweł Szproch Kapral

|
Wysłany: 28 Lut 2007 12:21 pm Temat postu: |
|
|
A kto pamięta nasze "prace przymusowe" liczenie pojazdów na skrzyżowaniach, liczenie pasażerów autobusów( dla mnie jedna z nich skończyła się wizytą w KW MO ), zbiór jabłek. _________________ Paweł Szproch
r.1971
matura 1990, klasa D
pokój 204, potem 108 |
|
Powrót do góry |
|
 |
PAJAK1977 Kapral

|
Wysłany: 30 Maj 2014 02:41 pm Temat postu: |
|
|
Kapitan Lipinski był również moim opiekunem roku i pamiętam jak raz podpadłem, dostałem w nagrode kibel na drugim piętrze na tydzień. Na moje niszczęście kapitan miał dość czesto służbę w tym tygodniu i potrafił mnie ze trzy, cztery razy w nocy wyciągnąć z łóżka bym coś poprawił. A na koniec dla potomnych kolejny tydzień kibla.
Jego ulubioną nagrodą była nazwana przez nas z jego rocznika "Błekitana liga" czyli pobudka przed wszystkimi o poranku i sprzątanie wkoło internatu.
Sądzę jedno że jego metody wychowawcze nie wyszły nam na złe a niektóre zeczy wspominam z przyjemnością
Przypomnaiała mi się również akcja z chor. Szabałą z naszego interantu. stoimy na korytażu przed apelam on wchodzi do internatu oczywiscie dziendobry przechodzi koo naszej kalsy "E" i ktoś z nas do drugiego rzuca chasło "Łoś bagienny", a pan chor. słyszy "Łoś pancerny" oczywiście chryja była niezła.
Ałbo rozbite ogórki koszone przy przenoszeniu jego biurka. _________________ Matura 1996-PAJAK |
|
Powrót do góry |
|
 |
|